ליצירת קשר חייגו

077-2308761

מה עושים עם דייר שמסרב להתפנות?

מה עושים עם דייר שמסרב להתפנות

החוזה הסתיים אבל הדייר שלכם מסרב להתפנות מהדירה. יכול להיות שהחוזה עדיין בתוקף, אבל הוא פשוט מעכב את תשלום שכר הדירה, מטריד את השכנים או מסב נזקים לדירה שלכם. כך או כך, חשוב לכם להוציא אותו מהדירה, אבל גם לעשות את זה בדרך חוקית ויעילה. אז לפני שאתם מתפתים לפנות אותו בכוחות עצמכם (ובניגוד לחוק) הנה כמה צעדים חשובים בדרך לפתרון.

1 – פתרון בדרכי נועם אם זה אפשרי

לפני שנציע כאן צעדים גדולים ומעורבות של עורכי דין ובתי משפט, נמליץ על ניסיון אחד נוסף להגיע להסכמה עם הדייר שלכם. נסו להבין מה מונע את הפינוי, והאם יש משהו שתוכלו לעשות כדי להסדיר את הסוגיה בשקט. נכון, במקרים רבים זה עדיין לא יעזור, אבל למען הסיכוי הקטן שכן, שווה לכל הפחות לנסות.

2 – התראה לפני נקיטת אמצעים

אם לא הצלחתם להגיע להסדר דרך דיאלוג עם הדייר שלכם, תוכלו לפנות אל עורך דין מקרקעין ולשלוח לסרבן שלכם מכתב התראה. מטרת המכתב היא להתריע בפני השוכר כי אתם מתכננים לנקוט בהליכים, וזו ההזדמנות האחרונה שלו לארוז את החפצים ולעזוב. זהו שלב חשוב שכן מכתב ההתראה ישמש אתכם גם בהמשך, אם אכן תגיעו להליך משפטי. 

נדגיש כי המכתב צריך לספק מידע מפורט ככל האפשר, ולכן ציינו בו את כל העובדות, את הסיבות לדרישת הפינוי של השוכר ואת הכוונות שלכם לנקוט בהליכים אם פינוי לא יתבצע מרצון. מומלץ בחום להיעזר בשירותיו של עורך דין מקרקעין, כדי להבטיח עבודה נכונה ומסודרת.

3 – הגשת תביעה לבית המשפט

אם גם מכתב ההתראה לא הבריח את הדייר מהנכס שלכם, הגיע הזמן לקחת את העסק כולו לשלב הבא. עם עורך הדין שלכם תוכלו לנסח כתב תביעה, ולהגיש אותו לבית המשפט. כמובן שיש צורך לצרף מסמכים שונים, כולל מכתב ההתראה, חוזה השכירות וכל נייר אחר. 

לאחר שהשוכר יקבל את התביעה תינתן לו ההזדמנות להגיב ולהגיש כתב הגנה. רק לאחר מכן יתקיים דיון בבית המשפט. שני הצדדים יציגו את הטיעונים שלהם, ויהיה זה השופט שיפסוק בנושא.

4 – פינוי השוכר מהנכס

לאחר שיתקבל פסק דין המורה על פינוי מהדירה, יינתנו לשוכר שבועיים נוספים להיערך לקראת העזיבה. אם בתום תקופה זו הוא מתבצר בעמדתו (ובנכס שלכם), ניתן לפנות להוצאה לפועל, ואף להשית את כל העלויות והאגרות על השוכר שלכם. 

5 – טיפול בשוכרים אלימים

על אף שמדובר במקרים חריגים יחסית, ישנם שוכרים שמסרבים להתפנות ואף נוקטים באלימות כדי להרתיע את בעלי הנכסים. במקרים. זהו מקרה קלאסי שבו יש לערב עו"ד פלילי בשלב מוקדם מאוד, וכמובן להגיש תלונה נגד הדייר האלים. 

לא מרימים ידיים

השקעתם, קניתם דירה, השכרתם אותה, ועם זה אתם צריכים להתמודד עכשיו?! אז כן, התמודדות עם שוכר סרבן שהופך את הנכס לשלו ומסרב להתפנות, היא בהחלט אתגר של ממש. זהו תהליך ארוך ומייגע, אבל חשוב לפעול על פי החוק ולהימנע מפעולות אשר עלולות לסבך את הטיפול במקרה שלכם, לרבות ניתוק חשמל או מים. 

עבודה נכונה וייעוץ משפטי בכל שלבי התהליך, אלה בדיוק הצעדים שיבטיחו לכם תוצאות אפקטיביות הרבה יותר.

מאמרים מומלצים
לקבלת ייעוץ משפטי חייגו
077-2308761
או השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת:

בואו נדבר

מלאו את הטופס ואחזור אליכם בהקדם.